Thursday, 10 January 2013

Een moordlustig stel

Op 26 februari 2012 werd de politie in Norwich gealarmeerd door Julie Reeve. Zij wilde haar vader bezoeken en besloot onmiddellijk hulp te zoeken toen zij door de achterdeur gekomen de openstaande binnendeur besmeurd zag met bloed en kapotgeslagen eieren op de vloer zag liggen. Politieman Stuart Lyle ging het huis verder in en zag de vloer onder het bloed en het lichaam van Barry Reeve er middenin. Hij was blootsvoets. De vloer was bezaaid met bloederige voetstappen.

                                          Barry Reeve

Inmiddels zijn 2 vrouwen aangehouden: 32-jarige Kelly Barnes en 31-jarige Jodie Barnes- Ramsbottom. De twee zijn wettelijk partners (vergelijkbaar met gehuwd in Nederland).
Het lijkt duidelijk dat de twee Barry Reeve op 9 februari 2012 in zijn huis hebben overvallen wegens geldnood. Ze zouden dringend geld nodig hebben gehad in verband met hun behoefte aan drugs en drank.
Om zijn pincode te kunnen bemachtigen hadden ze hem gemarteld, hij vertoonde verscheidene steek- en snijwonden, maar is wegens hersenletsel overleden.

                                          Kelly en Jodie Barnes

's-Avonds gingen de twee met een taxi van ABC vanaf een benzinestation terug naar het huis van Reeve. Ze vertelden taxi-chauffeur Niall Gallagher dat ze uit het huis waren gezet en dat ze hun spullen gingen ophalen. Hij moest daar zijn motor afzetten en zijn lichten doven. Ze klommen over het hek en kwamen terug met zes of zeven plastic tassen gevuld met van alles en nog wat. Hij kon zien dat één van de tassen vol zat met doosjes medicijnen, een andere was gevuld met een camcorder en een derde bevatte bevroren voedsel. Onderweg terug probeerden ze bij een benzinestation geld te pinnen. Blijkbaar lukte dit niet, ze vertelden Gallagher dat het geld nog niet gestort was. Vandaar leverde hij de dames af bij hun huis en hielp de plastic tassen uit de achterbak te halen. Toen de zaak na 26 februari 2012 in het nieuws kwam, heeft Gallagher contact gezocht met de politie.

                                          Het huis van Barry Reeve

Op 8 januari 2013 zijn Kelly en Jodie Barnes voorgeleid. Op de zitting werden naast de agent en de taxi-chauffeur meer getuigen gehoord.
Een beveiligingsbeambte van het bezinestation had het gedrag van de dames erg vreemd gevonden, ze dansten zo'n beetje om de pin-automaat. Hij vond ze maar verdacht.
Eerder op de dag waren de twee gesignaleerd in de pub The Rose. Bardame Lisa Seager vertelde dat ze door hen werd lastig gevallen, ze probeerden haar een paar rolschaatsen te verkopen. Kelly vertelde aan Lisa een dramatisch verhaal dat haar kinderen bij haar waren weggehaald door de kinderbescherming. Ze wilde de kinderen bezoeken maar had het bezoekuur gemist. Volgens Lisa Seager zagen de twee er verlopen uit. Ze waren duidelijk niet alleen maar aan de drank, maar gebruikten ook andere zaken.

                                          The Rose

Het proces wordt voortgezet.

24 januari 2013
Beide dames ontkennen voor de rechter dat ze Barry Reeve hebben verwond.
Jodie gaf wel toe dat het bloed op haar broek afkomstig moest zijn van Reeve. Dat moet op haar gekomen zijn toen ze zijn portemonnee pakte. De aanklager, Karim Khalil, suggereerde dat ze op het slachtoffer moet hebben gezeten en vroeg of ze misschien ook op zijn hoofd had gezeten.
                                                        Aanklager Karim Khalil

Jodie vroeg aan de aanklager waar hij mee bezig was. Was hij erop uit om haar te laten bloeden?
De aanklager vroeg haar daarna of ze naast hem gezeten terwijl ze hem stak.
Volgens Jodie had ze niets gedaan, God was haar getuige.
Op de vraag of ze niets voelde toen ze zijn portemonnee pakte, zei Jodie dat ze het heel erg vond wat er met Barry Reeve was gebeurd. Ze bezwoer dat ze niets gedaan had en dat ze haar leven voor hem zou willen geven.
Wordt vervolgd!

31 januari 2013
Kelly en Jodie Barnes zijn vandaag beide tot levenslang veroordeeld. De jury was unaniem: SCHULDIG!
Er was overvloedig bewijs, zoals bijvoorbeeld de taxi-chauffeur die de dames weer naar het huis bracht en de voetsporen in het bloed die overeenkwamen met de profielen van hun schoenen.
De wreedheid van alles bracht de rechter ertoe om als minimum verblijf in de gevangenis 24 jaar te stellen.
Het is inmiddels duidelijk dat terwijl het slachtoffer aan het sterven was, de beide dames hun rooftocht in het huis hebben voortgezet.
Terwijl de familie in tranen was, scholden de dames Barnes elkaar uit voor alles wat lelijk was en bleven schreeuwen dat ze onschuldig waren.
De familie was geschokt dat ze nog niet eens het fatsoen hadden om gewoon te bekennen. Dan waren heel wat afgrijselijk details van de dood van Barry Reeve niet naar voren gekomen.

                                          Barry Reeve

Gevoelsmatig zeg ik dat de strafmaat juist is, maar ik wil er wel een kanttekening bij plaatsen.
Ik heb een andere rechtzaak besproken, die tegen Thomas Crompton wegens het doden van zijn vrouw Angela (http://albertsteeg.blogspot.co.uk/2013/01/doodslag.html). Crompton werd veroordeeld tot 7,5 jaar. Hiervan hoeft hij er waarschijnlijk nog niet eens vier uit te zitten.

                                          Angela Phillips

Wie het grote verschil in strafmaat begrijpt, mag het me uitleggen...
====================================================

No comments:

Post a Comment