Sunday 17 December 2017

Snacken met ei

Elk land kent zo zijn eigen snacks. In Nederland kennen we de kroketten en dergelijke, in Spanje ga je aan de tapa's en in Turkije kan je genieten van mezes.


De Britten zouden de Britten niet zijn als ze niet hun eigen lekkernijen zouden hebben. Bijnaam voor eten in de pub is Pub Grub. Het is heel normaal in de pub eten te bestellen van de keuken, of te laten aanrukken van buitenaf. In Nederland zouden ze in het cafe raar opkijken als er een complete Chinese maaltijd of een kebab wordt bezorgd aan de klanten. Maar in de UK is het heel gebruikelijk. De staf zal onmiddellijk borden en bestek op tafel zetten als er eten van buitenaf wordt binnengebracht.

Maar er zijn ook kleine hapjes mogelijk. Hierboven zie je een foto van Scotch Eggs. Hardgekookte eieren in een krokant jasje. Denk aan een nasibal, maar dan gevuld met hard gekookt ei.


In elke pub zie je glazen potten als deze, veelal zijn de potten van een groter model. In dit geval moet je denken aan een pot augurken, waarbij de augurken zijn vervangen door hard gekookte eieren. Pickled Eggs.
Het is een andere manier van eieren eten, het is even wennen.


Iets wat je veel ziet is het volgende: men koopt een zakje chips (crisps in de UK, want chips zijn frieten) en een pickled egg. Het ei wordt vervolgens in het zakje chips gedeponeerd en aldus genuttigd.

Alles went, gewoon proberen.
=====================================

No comments:

Post a Comment