Tuesday, 25 September 2012

Meisje loopt weg van huis met leraar

Soms springen berichten in kranten, tv en radio extra in het oog omdat ik me bijna niet kan voorstellen dat zo'n bericht in Nederland de voorpagina en het journaal zou halen.
In dit geval staan de kranten er bol van en is het op radio en tv hot news.
Waar gaat het om:

                                                     Megan Stammers

De 15-jarige Megan Stammers is hem samen met haar 30-jarige bijles-leraar Jeremy Forest gesmeerd naar Frankrijk. Misschien moeten we stellen dat het andersom is, hangt ervan af hoe je er naar kijkt.
Forrest is getrouwd en probeert als amateur musicus onder de naam Jeremy Ayre een naam op te bouwen.

Het verhaal gaat dat ze al in februari een stel waren. Op de terugweg van een schooltrip naar Los Angeles zat het paar constant hand in hand in het vliegtuig.
Het meisje was in het begin erg trots op haar verhouding met Forrest, liet haar vriendinnen elk bericht op Twitter van de man lezen. De vriendinnen hebben verklaard dat ze haar vertelden dat waar ze mee bezig waren fout was en haar reactie was het weghalen van haar account. Naderhand heeft ze niets meer losgelaten over waar ze mee bezig was.

                                                     Jeremy Forrest

Forrest heeft een blog onder de naam Ayre en hij vermeldde gedurende korte tijd zijn twijfels of zijn handelen wel juist was. Maar het voelde volgens hem alsof hij aan de heroine was geraakt. Hij concludeerde uiteindelijk in een volgende blog dat hij zichzelf nog steeds in de spiegel recht in de ogen kon kijken.

                                          Forrest als Jeremy Ayre

Afgelopen donderdag vroeg Megan aan haar moeder of ze bij een vriendin mocht blijven slapen. Vandaar zou ze dan naar school gaan. Maar de school nam contact met de ouders op toen ze niet verscheen.
Toen de vriendin wel op school bleek te zijn, was wel duidelijk dat er wat aan de hand was.

                                         Megan in de auto van Forrest

Inmiddels is gebleken dat Forrest tickets had voor de ferry voor donderdag van Dover naar Calais en retour voor zondag. Van de retourticket is geen gebruik gemaakt.
Inmiddels heeft een goede vriendin van Megan bericht ontvangen dat zij prima is aangekomen in Frankrijk.

                                         De ouders van Megan tijdens een persconferentie

De zus, de moeder en de stiefvader hebben dramatische oproepen gedaan in de media aan Megan om weer thuis te komen.
De ouders hebben verklaard nooit iets vermoed te hebben. De bijlessen leken heel normaal, ze had wat problemen met wiskunde en scheikunde.
De autoriteiten hebben een beroep gedaan op Forrest om zijn verstand te gebruiken en Megan thuis te brengen.
Inmiddels zijn Interpol, de douane, de Britse ambassade en de Franse autoriteiten naarstig op zoek naar het stel.

26 september 2012
Een foto, die gepubliceerd is in de kranten. Het stel op de ferry tussen Dover en Calais.


27 september 2012
Inmiddels is duidelijk dat Interpol eigenlijk niets doet. Normaal komt er een profiel in hun systeem te staan van personen die vermist/gezocht worden. Dit is niet het geval bij Megan en Jeremy.
En de Franse politie doet ook niets. Normaal worden credit-cardgegevens vrijgegeven zodat de betreffende personen snel kunnen worden getraceerd. Ook dit wordt niet gedaan.
Vanmiddag gaat de vader van Jeremy nog wel een persconferentie geven en zal een oproep aan het stel doen om terug te keren.


28 september 2012
Vandaag om 13:15 plaatselijke tijd is het stel gezond en wel aangetroffen in Bordeaux.
Ze reden in het centrum op de snelweg die dwars door de stad gaat. Het schijnt dat hij op weg was naar een sollicitatiegesprek.
Beide zijn overgebracht naar het politiebureau.
Jeremy is daar gearresteerd op verdenking van ontvoering en Megan is onder toezicht geplaatst.
De ontdekking van het stel zou te danken zijn geweest aan alle aandacht die het kreeg in de pers.
En uiteindelijk is de arrestatie te danken aan de samenwerking van de Britse politie met Interpol en de Franse politie.

Megan's vader, Barry Wratten, gaf vandaag nog een verklaring af aan de pers.
Na een afschuwelijke week waarin hij soms kampte met grote angsten voor Megan's welzijn, is hij dolblij dat haar niets is overkomen.
Hij stelde haar niets kwalijk te nemen: We doen allemaal wel eens stomme dingen als je zo jong bent.

30 september 2012
Gisteren is Megan Stammers teruggevlogen van Bordeaux naar vliegveld Gatwick (Londen) en volgens de roddelkrant The Daily Mail volgde er een emotionele hereniging met de familie.

                                                    Megan op weg naar huis

Inmiddels is ook duidelijk geworden dat Jeremy een baan probeerde te krijgen in Bordeaux bij de bar HMS Victory. Deze tent schijnt nogal populair te zijn onder Engelsen die in en rond Bordeaux wonen of logeren.

                                          Bar HMS Victory in Bordeaux

Jeremy Forest solliciteerde onder de naam Jack Francis Dean. Hij had al een hele cv voor deze figuur bij elkaar verzonnen. Zo zou deze Jack een ervaren schrijver zijn voor bladen als New Musical Express en Kerrang en ook ervaring hebben met HRM-werk en als barman. Op My Space heeft Jeremy een account aangemaakt voor dit fantasie personage.

De eigenaar van de bar blijkt de politie al te hebben gealarmeerd bij het eerste contact een paar dagen daarvoor. Hij had Jeremy herkent van alle publicaties in de media en heeft een tweede afspraak met Jeremy gemaakt. Toen deze op de afgesproken tijd naar de bar liep, werden hij en Megan door de Franse politie opgepakt.
Jeremy zit nog steeds vast in een detentie-oord in Gradignan bij Bordeaux en heeft al aangegeven geen problemen te hebben met uitlevering aan de UK. Waarschijnlijk is dit zeer spoedig te verwachten.

20 juni 2013
De uitlevering was inderdaad geen enkel probleem.
Het duurt altijd even, maar inmiddels is het proces tegen de amoureuze leraar bijna voorbij.
De jury had geen enkele moeite om hem schuldig te verklaren aan ontvoering van de 15-jarige.
Het overleg duurde nog geen twee uur.
Tijdens de behandeling van de zaak kwam aan de orde hoe hij haar had verleid. Het leidde eerst tot kussen in het klaslokaal, daarna tot sex in zijn auto en in hotelletjes. Volgens de Britse boulevardpers gebruikten ze veelal geen voorbehoedsmiddelen.
Hij besloot haar mee te nemen naar Frankrijk toen hij vermoedde dat de school achter hun affaire was gekomen en de politie had gewaarschuwd. Op 19 september 2012 bracht de politie een bezoek aan de familie van het meisje wegens geruchten over foto's van hem op haar mobieltje.

De aanklager stelde dat er geen sprake is van een Romeo en Julia-verhaal. Ook het verhaal dat Megan er op had aangedrongen om er samen vandoor te gaan naar Frankrijk was voor hem niet overtuigend. De leraar is volgens de aanklager een manipulatieve man die gewetenloos gebruik heeft gemaakt van een minderjarige, die middenin een emotioneel onevenwichtige periode verkeerde.
Jeremy is een aantal malen gewaarschuwd door collega's dat hij verkeerde keuzes aan het maken was. Tot verdere actie leidde dit niet binnen de school. De verwachting is dat dit alles nog een vervelend staartje gaat krijgen voor de school. Eerdere incidenten waarbij leraren seksuele betrekkingen hadden met leerlingen leidden ook al niet tot enig handelend optreden van de schoolleiding. Een geestelijke bleef na beschuldigingen wegens misbruik gewoon in dienst van de school, zonder enig onderzoek.


In de rechtszaal mimede Jeremy "I love you" naar het schoolmeisje. Zei mimede terug: "I'm sorry."
Na de uitspraak van de jury begroef ze haar hoofd in haar handen en huilde bittere tranen.
De vader van Jeremy stortte eerder in en was niet aanwezig in de rechtszaal. Toen hij werd weggeleid mimide de voormalige leraar nog: "It's okay." Eerst naar zijn familie en daarna naar zijn slachtoffer.
Het vonnis wordt zeer spoedig verwacht.

21 juni 2013
Jeremy Forest blijkt zich schuldig te hebben verklaard aan een aantal misdrijven waarvoor hij misschien een apart proces zou moeten hebben doorstaan. Hij heeft bijvoorbeeld seksueel misbruik van een minderjarige toegegeven. Hij zou haar voor het eerst gekust hebben toen ze 14 jaar was en sex met haar hebben gehad nadat ze 15 was geworden.
Vandaag kwam de uitspraak van de rechter: 5,5 jaar gevangenisstraf en een verbod om ooit nog met minderjarigen te werken.

Volgens de pers heeft Megan op internet gezet dat ze altijd op hem zal blijven wachten.
En ze heeft gereageerd op een stuk in de boulevardpers waarin stond dat ze soms wel 8 keer achter elkaar sex hadden. "Ik ben geen Russell Brand! Ik weet niet of ik hierom moet lachen of huilen!"
De scholiere was niet aanwezig bij de uitspraak van de rechter.
Inmiddels is ze 16 en vraagt zich af wat in hemelsnaam het verschil is tussen 15 en 16.
Ik zou zeggen: 5,5 jaar gevangenisstraf.

27 oktober 2013
Het altijd blijven wachten op Jeremy Forest heeft niet zo erg lang geduurd. Vijf en een half jaar bleek toch te lang te zijn.
De vader van Jeremy heeft toen hij zijn zoon in de gevangenis bezocht, moeten vertellen dat Megan het heeft uitgemaakt. Inmiddels heeft zij een vriendje van haar eigen leeftijd.
Ze heeft aan vrienden nog wel verteld dat het gewoon te moeilijk bleek te zijn.
Het is Megan door sociaal jeugdwerkers verboden om contact te hebben met de voormalige leraar tot ze volwassen is, dus 18 jaar.
Haar familie is enorm blij dat ze nu een normaal leven zal gaan hebben.
Jeremy schijnt helemaal kapot te zijn van het nieuws; hij was echt van plan om met haar te gaan trouwen na zijn vrijlating. Hij is wel zo reeel dat hij wist dat de kans erin zat dat het tot een definitieve breuk zou komen.
De sociaal werkers blijven het meisje begeleiden.
===========================================================

No comments:

Post a Comment