Saturday, 1 September 2012

Man met bijl slaat winkel in puin

Donderdagmiddag 30 augustus 2012 werd  Magdalen Street in Norwich opgeschrikt door een amok makende man. Gewapend met een bijl stormde hij Secondhand Land binnen en luid schreeuwend maakte hij het winkelend publiek en de winkelmedewerkers flink bang.
Met zijn bijl sloeg de 52-jarige Michael Kelly de ruiten in en hakte het meubilair aan diggelen.

                                          Secondhand Land

De eigenaar, de 66-jarige James Wade probeerde te redden wat er te redden was en probeerde de schade te beperken met behulp van een gitaar. Dit lukte maar half en hij werd wonderbaarlijk slechts lichtgewond aan zijn been. Inmiddels had medewerker Darren Rider de politie gewaarschuwd. Ook medewerkster Emi Bytyci (23) van Cafe Corner, een horeca-gelegenheid aan de overkant waarschuwde de politie, terwijl de eigenaresse, Goblin Demirci, met haar huilende kinderen het tafereel in grote angst gadesloeg. Ze was erg bang dat hij ook haar zaak zou bezoeken, vertelde ze later.

                                         Darren Rider voor de vernielde winkel

De politie was zeer snel ter plaatse. Kelly liet de bijl meteen vallen en werd in hechtenis genomen. Inmiddels is hij al voorgeleid voor de rechter. Hij weigerde een verklaring af te leggen en de rechter besloot dat hij niet in aanmerking komt om op borgtocht te worden vrijgelaten in afwachting van zijn berechting.
Waarom Kelly tot zijn daad kwam, is dus niet bekend.

                                          De politie was er snel bij

Eigenaar James Wade is uiteraard flink geschrokken. Zijn verwondingen vallen wel mee en hij is vastbesloten om de winkel op zeer korte termijn weer te openen voor het publiek. Hij vertelde dat hij psychisch wel een grote klap heeft gekregen, maar vertikt het om zich af te laten schrikken.
============================================================

No comments:

Post a Comment