Saturday, 21 January 2012

Lessen in sexuele onthouding voor tienermeisjes?

Net heb ik gelezen dat het wetsvoorstel met dat idee is ingetrokken door de indiener, Nadine Dorries.
Haar voorstel bestond er uit dat tienermeisjes op het voortgezet onderwijs verplicht zouden moeten worden om lessen te volgen in sexuele onthouding tot het huwelijk.
Het voorstel was al door een eerste "lezing" in een parlementaire commissie gekomen. Met 67 tegen 61 stemmen werd het in eerste instantie doorgezet.

                                         Nadine Dorries

Volgens Nadine Dorries is de maatschappij veel te sexueel ingesteld en moeten meisjes op consequenties worden gewezen. Er zou te veel voorlichting inzake sex zijn. Als voorbeeld van doorgeslagen sexuele voorlichting wees ze op de situatie waarbij een 7-jarig meisje oefent met het omhullen van een banaan met een condoom. Of dit een reƫle voorstelling van zaken is, betwijfel ik.
Ze vindt dat in deze sex-verzadigde maatschappij meisjes zou moeten worden geleerd dat het "cool" is om nee te zeggen tegen sex. In haar ogen zou iets moeten gebeuren tegen het hoge aantal tiener-zwangerschappen.Wie is Nadine Dorries?
Nadine Dorries is sinds 2005 in het Lagerhuis voor de Conservatieve Partij. Zij is geboren in 1957. Voordat ze de politiek in ging was ze verpleegster. Ze heeft al een aantal voorstellen op haar naam staan om de wetten omtrent abortus aan te scherpen. Ze wordt als extreem rechts aangemerkt en botst regelmatig met de voorzitter van het parlement en zelfs met haar eigen voorman, David Cameron.
Kerstmis 2006 heeft zij haar man Paul verlaten. Volgens Nadine Dorries waren zij en haar man in verschillende stadia van hun leven. Hij lijdt aan MS. Samen hebben ze 3 kinderen.

                                         David Cameron en George Osborn

Ze is nog even in het nieuws geweest toen er in 2009 geruchten opdoken dat ze een buitenechtelijke affaire had. De verspreiders van dit nieuws werden door haar met rechtszaken bedreigd. Uiteindelijk is de zaak geschikt met 1.000 pond.
In 2011 maakte ze zelf bekend dat ze een relatie had met een andere getrouwde man, John Butler.
Deze was al 13 jaar een huisvriend van de familie. Een paar maanden later gingen ze elk hun eigen weg.
Er loopt nog een onderzoek tegen haar over haar te hoge onkostenvergoedingen. Het gaat in totaal om ongeveer 50.000 pond. Ze voerde zelfs haar eigen huis op als kostenpost.

Eind 2009 voerde Nadine Dorries campagne tegen het dragen van hoge hakken door vrouwen op het werk.
Ze stond een dress-code voor waarbij platte, gemakkelijk schoenen voorgeschreven zouden moeten worden.
In 2010 nam ze deel aan een televisieprogramma, Tower Block of Commons waarbij ze een tijdje in een huis verbleef met twee bijstandsvrouwen. Deze vrouwen beschuldigden haar ervan dat ze een biljet van 50 Pond in haar beha verstopte en zo wegsmokkelde. Verder zou ze geprobeerd hebben de vrouwen temazepam te verkopen. De beschuldigingen zijn verder nooit uitgezocht.
Eind 2010 deed ze weer van zich horen met een voorstel om uitkeringsgerechtigden die meer dan 35.000 tweets per jaar verzenden hun uitkering te ontnemen. Het voorstel is niet overgenomen.

               Nadine Dorries in het TV-programma Tower Block of Commons

Het voorstel over de lessen in sex-onthouding is in de UK niet erg verwelkomd. Naar mijn idee terecht, vroegen sociale, feministische en humanitaire instellingen zich bijvoorbeeld af waarom de voorlichting alleen voor meisjes zou moeten gelden.
Het verstrekken van informatie over alles wat met relaties te maken heeft, gaat uiteraard beide sexen aan.
Jongens moeten leren om meisjes/vrouwen te respecteren
Andrew Copson, de voorzitter van de Britse Humanisten vond het een gevaarlijk onrealistisch en onverantwoord voorstel.
Voor Westminster stonden al mensen te demonstreren. Het nieuws van de intrekking van het voorstel werd met gejuich begroet.

                                         Andrew Copson

Bij het horen van het nieuws van de intrekking zei Copson dat hij hoopte dat Nadine Dorries tot inkeer was gekomen. Maar hij was realist genoeg om te onderkennen dat de intrekking puur politiek was.

De laatste cijfers (over 2009) van de ONS, het Britse Centraal Bureau voor de Statistiek laten overigens een afname van het aantal tienerzwangerschappen zien van 6 % vergeleken met het jaar 2008. Er zit nog altijd een dalende lijn in.
================================================================No comments:

Post a Comment