Saturday, 21 January 2012

Een jacht als cadeau voor Koningin Elizabeth ll?

                                         Koningin Elizabeth ll en Prins Philip

Koningin Elizabeth ll is op 6 februari 1952 60 jaar het staatshoofd van 16 onafhankelijke staten, de Commonwealth. Men is aan het nadenken geslagen over een passend cadeau.
De staatssecretaris van onderwijs, Michael Gove, kwam met een schitterend idee. Waarom de koningin niet een jacht cadeau geven? Het is nog representatief ook.

                                         De Groene Draeck

En dan niet zo'n armoedig schuitje als de Groene Draeck, het bootje van onze koningin Beatrix. Nee het moet een volwaardig jacht worden van 60 tot 80 miljoen pond, een 157 meter lang zeiljacht, een vervanger voor het koninklijk jacht Brittannia. De oude Brittannia is ooit wegens bezuinigingen uit de vaart genomen.
Er komt op de nieuwe schuit ruimte voor een landingsplek voor een helicopter.
Er moeten twee VIP-suites op komen met passende beveiliging en ruimtes voor promotionele doeleinden.

                                         De oude Brittannia

Er stijgt een enorm protest op in Engeland, in tijden van niets ontziende bezuinigingen is het niet erg gepast om zoveel geld te spenderen in iets als een cadeau. En dat dan laten betalen met gemeenschapsgeld, wat dus van de bevolking is afgeschraapt. Prins Charles en Prinses Anne zien er geen probleem in en zijn een groot voorstander. Maar de bevolking is des duivels. Uiteindelijk verklaart David Cameron zich tegen het voorstel!

                                         Michael Gove

Michael Gove komt daarna met een verklaring dat hij nooit bedoeld heeft dat het met gemeenschapsgeld moest worden gefinancierd. Het zou prima met privaat geld kunnen gebeuren.
Een paar miljonairs verklaarden dat het allemaal niet zo hoefde: de koningin was van harte welkom op hun jacht als er iets te vieren zou zijn.Maar grote Britse bedrijven zullen volgens Gove toch gevraagd worden om een bijdrage. We moeten dan denken aan sigarettenfabrikant BAT, winkelketen Marks and Spencer en dergelijke. In ruil komt er dan een mooie vermelding op het schip. Tot dusverre zijn er alleen nog maar 2 onbekende Canadese zakenlui die 10 miljoen Pond hebben aangeboden.
En miljardair Baron Ashcroft, adviseur van de regering, is ook bereid 5 miljoen Pond te doneren. Een gulle man die de Conservatieve Partij eerder 10 miljoen Pond schonk voor hun verkiezingsfonds.
Als inwoner van de Turks & Caicos-eilanden met zowel een Brits als aan Belizeaans paspoort betaalt hij slechts belastingen over zijn Engelse inkomen.

                                                       Baron Ashcroft

Gove vindt het cadeau een passend cadeau en vindt dat David Cameron ook achter het idee moet staan. Het lijkt erop dat dit nog het geval is ook.
Het wordt immers betaald met privaat geld! Dat klanten van bijvoorbeeld Marks & Spencer het straks doorberekend vinden in de prijzen, speelt geen rol.
==========================================================

No comments:

Post a Comment